Hvordan bliver man ædru

Hvordan bliver man ædru?

Hvis du er stoppet med at drikke eller afslutte din vanedannende opførsel og du ser alvorligt på at forblive ædru, vil du gøre alt for at undgå tilbagefald. Det kan forekomme for dig, at et tilbagefald er den sidste ting, du vil gøre, men sandheden er, at de er meget almindelige for folk, der er kommet i bedring.

Kontakt Alfa København på 35 35 35 81 eller benyt webformularen

Det anslås, at op til 80% af dem, der finder langvarig stoffrihed havde mindst et tilbagefald undervejs. Nogle havde mange, før de fandt varig bedring . Dine intentioner kan være gode, men det kræver mere end viljestyrke for at undgå tilbagefald af afhængighed.

Et tilbagefald kan snige sig ind på dig, normalt fordi du ikke  genkender advarselsskiltene om et forestående tilbagefald . Et tilbagefald begynder længe, ​​før du faktisk henter en drink eller et stof.

Det er en grund til, at hvis du afslutter dit valgte stof, men fortsætter med din samme rutine, hænger omkring de samme mennesker og steder og ikke foretager nogen ændringer i dine omstændigheder, at det vil være meget lettere at glide tilbage til din gamle opførsel og vaner.

Følgende er ting, som du kan ændre i dit liv, som videnskabelig forskning viser, kan hjælpe dig med at udvikle en sund livsstil og hjælpe dig med at forblive ædru.

Hvordan forbliver man ædru?

Hvis du prøver at forblive ædru i lang tid, er det vigtigt, at du slipper for dine gamle rutiner, vaner og hangouts. Nogle gange er det nyttigt for folk, der er helt nye, bare for at foretage ændringer. Det betyder ikke noget, hvad der ændrer sig, lige så længe det er anderledes.

For at udvikle en rusmiddelfri livsstil og undgå tømmermænd vil nogle af de øjeblikkelige ændringer, du bliver nødt til at foretage, være indlysende – som at ikke hænge rundt i de mennesker, som du har brugt stoffer med eller fået medicin fra. Du kan ikke hænge rundt om dine gamle drikkekammerater og forvente at forblive ædru meget længe.

Mange, der prøver at forblive ædru eller clean, finder, at det er til deres fordel at få nye venner, der også er ædru. Hvis du har svært ved at få nye venner, kan du prøve at slutte dig til en supportgruppe og deltage i fællesskabet.

At tilbringe mere tid med din familie og planlægge aktiviteter for hele familien kan også hjælpe dig med at udvikle en mere sund livsstil og undgå de situationer, hvor du normalt ville drikke eller medikament.

hvordan bliver man ædru

Udvikl en struktureret plan for dit nye liv

Eksperterne siger, at det at have en kaotisk eller uorganiseret livsstil også kan hindre din bedring. Det er vigtigt at udvikle en struktureret daglig og ugentlig plan og holde sig til den. Denne strukturerede tidsplan hjælper dig med at nå andre mål i dit liv.

Og det er vigtigt at udvikle langsigtede mål. At være ædru er en høj prioritet, helt sikkert, men at udvikle og forfølge andre mål, som at gå tilbage til skolen eller skifte karriere, kan hjælpe dig med at opretholde denne nøgternhed.

Skab sunde forhold uden alkohol eller stoffer

Som mange alkoholikere og misbrugere kan du måske have nået det punkt, at det nærmeste forhold, du havde, var med dit valg af stof. Det kunne være, at de eneste “venner”, du havde tilbage, var de mennesker, du købte dine stoffer fra, eller som du gjorde narkotika sammen med.

Nu hvor du er ædru, har du måske opdaget, at dine tidligere forhold ikke kun var usunde, men ligefrem giftige.

Men det er ikke kun dine drikkekammerater og evt. pushere, der kan få dig i problemer. Nogle gange kan de, der er tættest på dig, bidrage til et tilbagefald. Du har muligvis udviklet et co-afhængigt forhold til en plejeperson, som du er alt for afhængig af.

Du kan også have familiemedlemmer, venner eller endda arbejdsgivere, der har gjort dig i stand uden selv at vide det. Forskning viser, at hvis du opretholder disse typer forhold, er dine chancer for tilbagefald større.

For at undgå tilbagefald og forblive ædru, er det vigtigt at udvikle mere sunde forhold og få nye venner.

Fysisk aktivitet hjælper dit helbred i dit liv som ædru alkoholiker

Hvis du drikker overdreven og var afhængig af medikamenter i en betydelig periode, er der en god chance for, at dit helbred blev påvirket. Chancerne er, at du ikke er i den bedste fysiske form.

Trænings- og rekreative aktiviteter kan reducere stress, som kan være en vigtig trigger til tilbagefald. Træning kan også reducere kedsomhed, en anden tilbagefalds trigger. Hovedsageligt kan det at blive fysisk aktiv genskabe en følelse af balance i dit liv og derfor gavne dig følelsesmæssigt.

Den største fordel ved bedre ernæring og øget motion er, at det vil forbedre dit generelle helbred, hjælpe dig med at føle dig bedre generelt og reducere eventuelle post-akutte abstinenssymptomer, som du måtte opleve.

Find et job nu du er ædru og clean

Alkoholikere og misbrugere i recovery har ofte problemer med at imødekomme arbejdsrelateret ansvar, bevare beskæftigelsen og styre penge. Hvis du var aktiv i din afhængighed i en periode, er chancerne for, at du har udviklet økonomiske problemer.

Tag ikke fejl af at, økonomiske problemer og problemer med at finde og fastholde beskæftigelse er nogle af de vigtigste udløsere til tilbagefald. Det er vigtigt, at du tager de nødvendige skridt for at få din økonomi i orden.

At vende tilbage til selve arbejdet kan være stressende og derfor en tilbagefalds trigger. Det er vigtigt, når du vender tilbage til arbejdsmarkedet, at du bruger al den støtte, du kan finde, for at hjælpe dig med at opretholde dit mål om at forblive clean.

Chancerne er store, at du ikke kommer ud af økonomiske problemer natten over. Tag det et skridt ad gangen – baby skridt om nødvendigt – men gør hvad du kan for at forbedre din økonomiske situation. Lær hvordan du opretter et budget, og find ud af, hvordan du kan reparere din økonomi. Det kan tage lidt tid, men du kan gøre det.

Hvordan bliver man ædru? – Hold hovedet koldt

Det er ingen hemmelighed, at mange alkoholikere og misbrugere har problemer med at håndtere vrede. Vrede er en normal og naturlig følelse, men mange med misbrugsproblemer har svært ved at håndtere og udtrykke vrede på passende måde.

Hvis din krop er i stand til at forbrænde alkohol hurtigt, vil du bliver hurtigere ædru og dine abstinenser vil være mindre alvorlige. Hvis du derimod er kommet dertil hvor din ikke længere forbrænder alkohol hurtigt, så skal du være opmærksom på dine abstinenssymptomer. Det er vigtigt med en læge og en promille beregner / alkometer.

Hvis du ønsker at forblive ædru, er det dog vigtigt, at du lærer, hvordan du styrer din vrede . Der er ingen tvivl om, at vrede vil komme. Det er, hvordan du håndterer det, der vil gøre en forskel i at bevare din bedring.

For mange alkoholikere og misbrugere er det simpelthen et spørgsmål om aldrig at lære, hvad der er og ikke er den rette måde at håndtere deres vrede på. Lær, hvad du kan gøre for at tackle din vrede på måder, der ikke får dig til at ende med dig selv eller andre, og vigtigst af alt: ikke få dig til at hente en drink eller et stof.

Håndtere tidligere fejl

De fleste mennesker der har interesse for hvordan bliver man ædru og som er på vej til bedring, har efterladt en masse smerter og lidelser i deres kølvandet. Der er sandsynligvis mange ting i deres fortid, der skaber følelser af skam og skyld.

Hvis du prøver at opretholde en nøgtern livsstil, kan skam og skyld blive giftige og få dig til at tilbagefald, hvis du ikke håndterer den ordentligt.

Skam beskrives som at have negativ overbevisning om dig selv og din egen værdighed. Skyld er at have negative følelser om din tidligere opførsel. Mennesker i bedring kan opleve en masse skam, simpelthen for at have været afhængige i første omgang.

Men de fleste, der finder bedring, oplever også, at de følelsesmæssigt har skadet venner og kære, som de har skadet, og mange beklager deres tidligere beslutninger.

For at undgå tilbagefald og forblive ædru og ikke igen at stille spørgsmålet “hvordan bliver man ædru”, er det vigtigt, at du tager de nødvendige skridt for at rydde affaldet fra din fortid og begynde at leve livet ansvarligt.

Find noget balance i dit liv

En almindelig fejl for dem, der er ude af alkohol og rusmiddelafhængighed, erstatter en ny afhængighed som erstatning for deres gamle. Naturligvis er de, der bliver alkoholikere og narkomaner, generelt almindelige, men det kan være farligt og føre til tilbagefald.

Mennesker, der er nye i bedring, kan finde sig selv nærmer sig deres nye livsstil, deres helbredelses program og endda deres deltagelse i deres gensidige støttegrupper med en tvang, idet de grundlæggende erstatter en afhængighed for en anden.

Selv om deres nye aktiviteter er sunde og produktive, kan de være en udfordring for varig bedring, hvis det blot ender med en afhængighed der erstatter den anden.

Hemmeligheden er at finde en sund balance og at få kontrol over alt i dit liv og alle dine valg. Nøglen er at lære, at du har valg, og at du kan bevare kontrollen. Hvis et område i dit liv er ude af kontrol, hjælper det ikke dig med at opretholde varig nøgternhed.

Lær mere om forebyggelse af alkohol og rusmiddelmisbrug

Der er dem, hvis bedste råd til nytilkomne til bedring om, hvordan bliver man ædru, og forbliver ædru, simpelthen er: “Drik ikke og gå på møder!” Hvis denne formel fungerer for dig, gør du det alligevel!

Men de fleste, der ønsker at forblive rene, finder ud af, at jo flere værktøjer de har til at vedligeholde deres ædruelighed, jo bedre fungerer det. Selv programmet Anonyme alkoholikere er baseret på mere end blot “at gå til et møde.” Det kræver at man arbejder de 12 trin og læser AA-litteratur.