Gratis alkoholbehandling

Gratis alkoholbehandling som behandling af alkoholmisbrug

I Danmark er alkoholbehandling gratis for alle der har et alkoholmisbrug. Det kræver ikke at man er erklæret alkoholiker, men blot at man har et ønske om at få mere kontrol over sit alkoholforbrug. Ved at kontakte sin hjemkommune eller et privat behandlingssted så kan du hurtigt komme i gang med alkoholbehandling.

Der findes tre typer af behandlingsintensitet: Ambulant behandling, dagbehandling og døgnbehandling.

Gode råd om gratis behandling

Der findes flere former for alkoholbehandling og de alle sammen henvender sig til mennesker med alkoholproblemer i Danmark. Behandling af alkoholmisbrug er anderledes end behandling af stofmisbrug og derfor er det gavnligt hvis de to behandlingstyper holdes adskilt. Dem i behandling af stofmisbrug vil ofte være mere risikovillige da det i sagens natur er illegalt at købe stoffer som kokain, hash og heroin.

Dem i behandling af alkoholmisbrug er derimod ofte ikke helt så risikovillige, deres foretrukne rusmiddel er alkohol og det er jo lovligt. Det er dog problematisk at alkohol er så let tilgængeligt, især blandt børn og unge som bor hjemme. 

Hvordan kommer man i ambulant anonym alkoholbehandling?

De fleste kontakter et behandlingssted til en uforpligtende samtale efter at en pårørende, eller en familie ven tager en samtale med den der drikker om muligheden for at blive en ædru alkoholiker i stedet for en aktiv alkoholiker. Udsigten til et liv uden alkohol får mange til at tage det første skridt hen mod frihed fra afhængighed af alkohol. De gode råd man får af den professionelle behandler ved mødet, gør at mange som minimum reducerer deres forbrug efter sådan et møde. Slip af med din alkoholafhængighed og benyt dig af at alle har ret til alkoholbehandling.

Hvordan foregår alkohol behandling?

Den ambulante behandling foregår typisk i eftermiddagstimerne tirsdag onsdag og fredag,  mandag og torsdag eller onsdag og fredag.

Der foregår alkoholbehandling alle ugens dage og de fleste behandlingssteder har over 20 års erfaring. Børn og unge kan også få forskellige former for alkoholbehandling og gennemgå den samme intensive behandling som de voksne. Man kan få gratis og anonym råd og vejledning under en uforpligtende samtale på et behandlingssted der godkendt til gratis og anonym alkoholrådgivning.

Online alkoholbehandling

Man kan også modtage gratis alkoholrådgivning som et online tilbud. At kunne online i anonym behandling og modtage kognitiv terapi, er for mange præcist den løsning der passer til dem. Første skridt til et forløb i online alkoholbehandling er at kontakte et behandlingssted der tilbyder gratis og anonym alkoholrådgivning

Hvad koster en alkoholbehandling?

Den anonyme ambulante alkoholbehandling er gratis dig. Det er din kommune der betaler helt anonymt for dit tilbud (Husk at takke din kommune) 🙂 Kommunerne skal tilbyde gratis behandling til alle borgere med kronisk sygdom. Det er også muligt at få anonym rådgivning også selv om man ikke bor hjemme længere.

Hvem betaler for alkoholbehandling?

Der er tre måder alkoholbehandlingen finansieres på: Private betaler selv, Kommunen betaler eller du har en sundhedssikring, ofte i gennem din arbejdsplads.

Hvad koster døgnbehandling?

Døgnbehandling for alkoholmisbrug er ofte 2-3 gange dyrere end ambulant behandling. Et døgnforløb koster typisk kr. 1.800 i døgnet

Kan man lære at drikke med måde?

Mange vil gerne kunne drikke med måde men da alkoholisme er en kronisk sygdom så er det meget få der har succes med at lære at drikke. Hvis du har sat dig for at forsøge alligevel er det vigtigt at du er åben omkring det og du benytter dig af anonym rådgivning igennem den ambulante alkoholbehandling. På den måde står du ikke med problemerne selv.

Er jeg alkoholiker?

Nogle af de første symptomer på alkoholisme viser sig som regel i familien. Når de pårørende påpeger at du måske drikker for meget og i oplever at have konflikter i hjemmet på grund af alkoholindtag. Næste punkt er når man udvikler afhængighed af alkohol og at har svært ved at forestille sig et liv uden alkohol.

Du kan tage en alkoholiker test og hvis du svarer ærligt på spørgsmålene, så vil du have en god indikator på dit potentielle alkoholproblem.

Anonyme alkoholikere

AA danamrk som det også kaldes i daglig tale er en stor støtte for mange mens og efter de har gennemført gratis og anonym alkoholbehandling. En af de oplagte fordele ved anonyme alkoholikere er det det er gratis råd og vejledning døgnet rundt alle ugens dage. Det er både anonym og gratis. De gode råd man får af en anden ædru alkoholiker er helt anonym og gratis og noget af det mest effektfulde.

Sundhed og sygdom som følge af alkoholisme er yderst belastede. Blodstyrtning, cancer, skrumpelever, nervebetændelse og abstinenser er nogle af de mest normale.

Pårørende til alkoholiker gratis hjælp

Steder som Alfa København, Novavi og Kommunen er alle steder tilbyder gratis alkoholbehandling og der med fordel kan ansøges om hjælp. Sig nej til alkoholmisbrug og slip af med din alkoholafhængighed.

 

Det bedste jeg har gjort for mig selv i år, var at blive ædru

Gratis alkoholbehandling i gennem AlfaRehab

Modtag din gratis alkoholbehandling allerede i dag

En effektiv gratis alkoholbehandling er  rettet mod overforbrug og misbrug, og der er der fokus på at lære dig at leve på en ny måde. Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at drikke alkohol.

Der findes behandlingstilbud i flere udgaver – hvad enten du har brug for intensiv behandling op til fem dage om ugen eller et særligt tilrettelagte behandlingstilbud, så du fortsat kan passe dit job, din uddannelse, din familie og generelt bare din almindelige hverdag.

Alkohol og hash behandling

Mange der har et højt forbrug af cannabis har også et for højt forbrug af alkohol.